Έρχεται Νέο Σχέδιο €30 εκατ. για Ψηφιακή Αναβάθμιση Εταιρειών

 

Πριν το τέλος του έτους αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί το νέο σχέδιο χορηγιών για την ψηφιακή αναβάθμιση επιχειρήσεων, όπου το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας θα διαθέσει για την υλοποίηση του σχεδίου το ποσό των €30 εκατ., το οποίο προέρχεται τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όσο και από Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία της ΕΕ.

Μιλώντας στον τύπο, ο Διευθυντής Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του ΥΕΕΒ, Χρίστος Φωτιάδης, δήλωσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται τον σχετικό Οδηγό του νέου Σχεδίου και περί το τέλος του 2021, ενδέχεται να ανακοινωθεί.

Το εν λόγω σχέδιο είχε προκηρυχθεί για πρώτη φορά, κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο 2019, όπου το συνολικό ποσό του σχεδίου ανερχόταν στα €6 εκατ., όπου και είχαν υποβληθεί 509 αιτήσεις.

Η αγορά φαίνεται να αντιλαμβάνεται την ανάγκη ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων, καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί όρο επιβίωσης και ευκαιρία ανάπτυξης για τις σύγχρονες οικονομίες και τις επιχειρήσεις.

Για την επταετία 2021 – 2027, ο προϋπολογισμός του σχεδίου θα είναι περί και/ή κατά των €30 εκατ. και θα αφορά επενδύσεις σε εξοπλισμό ή λογισμικά για ψηφιακό εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων , ώστε να γίνουν πιο αποδοτικές, να εισέλθουν στην ψηφιακή οικονομία και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

 

Ως εκ τούτου, η Smartly & Co., με την ναυαρχίδα των προσφερόμενων της υπηρεσιών, που δεν είναι άλλη, από τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε εταιρικής διαδικασίας, με την εφαρμογή και αξιοποίηση, τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), διασφαλίζει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για κάθε επιχείρηση και/ή οργανισμό, αφού οι τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, έχουν καθοριστικό ρόλο, στο σύγχρονο επιχειρείν.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ψηφιακό μέλλον…